Inzulinpumpák Ár információk Vércukormérő
Inzulinpumpa kezelés
Szerelékek
Inzulinpumpák Centrumok
Árak
Cégünk: a csapat
Vércukormérők

Inzulinpumpa kezelés

Kinek javasolt az inzulinpumpa kezelés?

1. Aki elfogadta cukorbetegsége tényét

A cukorbetegséggel együtt kell és együtt lehet élni, a ténnyel mely szerint nincs saját inzulinunk és azt pótolnunk kell. Világszerte igen sokan szembesülnek evvel a problémával. Ha elfogadjuk a tényt, tudunk alkalmazkodni a megváltoztathatatlan helyzethez és betartva a szükséges életviteli előírásokat teljes életet élhetünk.

2. Aki jobb terápiás eredményeket szeretne

Ha elfogadjuk a megváltoztathatatlan tényét a betegségnek, akkor legyen célunk, hogy a bevitt inzulin segítségével vércukrunk minél jobban megközelítse a normál értéktartományt, így elkerülhetjük a nem megfelelő vércukorszint érfalakat károsító hatásának súlyos következményeit.

3. Aki más kezeléssel nem állítható be megfelelően!

Célunk a normál vércukorszint tartományának minél jobb megközelítése. Ha egyéb módon (pl.: intenzifikált inzulinbeadás) ez nem érhető el, célszerű a folyamatos inzulinadagolást biztosító inzulinpumpa kiválasztása.

4. Aki maximálisan együttműködik a kezelőorvossal

Alapvetően fontos, hogy a kezelés során kövessük orvosunk tanácsait, terápiás javaslatait. Ne feledjük, kezelőorvosunk több betegtársunknál használta, használja az inzulinpumpát, van tapasztalata, ezért éljünk a tanácsaival.

5. Aki higgadtan tud problémát megoldani!

Az inzulinpumpát egyedül kezeljük mindennapjaink során. Olvassuk át alaposan a kezelési utasítását, készüljünk fel a lehetséges helyzetekre, mi a teendő, ha hibaüzenet jelenik meg a pumpa kijelzőjén. A legfontosabb: ne essünk pánikba, mindenre van megoldás. Értsük meg pontosan az egyes hibaüzenetek, figyelmeztetések jelentését, készüljünk fel a hiba elhárítására a kezelési útmutatónak megfelelően. Ne feledjük el a forgalmazó segélyvonalának telefonszámát, onnan mindig kaphatunk segítséget.

6. Aki jól el tudja sajátítani az inzulinpumpa kezelés rejtelmeit

Pontosan meg kell ismernünk inzulinpumpánk kezelését, az egyes menüpontokból elérhető funkciókat, szolgáltatásokat. Ne szégyelljük, ha a kezelési útmutató alapján nem igazodunk ki valamiben, bátran tegyük felkérdéseinket a forgalmazó segélyvonalán ameddig nem kapunk megnyugtató választ.

 

Mi az hogy inzulinpumpa?

Honlapunk ezt próbálja bemutatni. Bővebben:

Kezelés

Inzulinpumpák

Működése

Használata

Tanácsadói vonal és e-mail

Kérdése van? Többet szeretne megtudni az inzulinpumpás kezelésről? Hívja tanácsadói vonalunkat:


06 1 242 21 46

vagy

06 30 415 33 18

Emailben a kapcsolat menüpont alatt érdeklődhet!